Ajankohtaista

Yhdistyksen ajankohtaiset tapahtumatiedot löytyvät omalta sivultaan. Tulevista jäsenmatkoista kerrotaan täällä.


Uutiset

Mare nostrum 26.4.2022

Tiistaina 26.4. klo 18.00 alkaen Helsingin yliopiston Metsätalossa (Unioninkatu 40) salissa 6 (esteetön tila) järjestetään Suomen Ateenan-instituutin ystävien, Villa Lanten ystävien sekä Lähi-idän instituutin ystävien yhteinen esitelmäilta Mare Nostrum. Tilaisuuden teemana on ”Antiikin myytit ja kertomusperinne”. Tapahtumaa voi seurata myös etäyhteyksin osoitteessa https://video.helsinki.fi/unitube/live-stream.html?room=l31. Päivitämme tietoa tapahtumasta sen omalla sivulla.

Jatka lukemista

Olympialaisten alkulähteillä -esitelmän tallenne katsottavissa

Suomen Ateenan-instituutin ystävien YouTube-tilillä on nyt katsottavissa Maarit Niemisen yhdistyksen esitelmäillassa 8.12.2021 pitämä esitelmä ”Olympialaisten alkulähteillä”. Tämä ”nojatuolimatka” käsittää runsaan tietopaketin olympialaisten historiasta ja Olympian arkeologisen kohteen nähtävyyksistä. Tallenteen voi katsoa täällä. Maarit Nieminen, FM, on auktorisoitu matkaopas ja kokenut Kreikan tuntija sekä yhdistyksen varapuheenjohtaja.

Jatka lukemista

SAIY:n esitelmäiltojen tallenteita YouTubessa

SAIY:n etäyhteyksin toteutettavien esitelmäiltojen tallenteet tulevat katsottaviksi yhdistyksen YouTube-kanavalle. Kanavan toiminnan aloittaa Ateenan-instituutin johtajan, FT Petra Pakkasen esitelmä ”Nahka ja nahanvalmistus antiikin Kreikassa”, joka on nyt katsottavissa myös tekstityksen kera. Esitelmä pidettiin alun perin yhdistyksen esitelmäillassa 23.2.2022. Tallenteeseen pääsee täältä. Aikaisempien ja tulevien esitelmäiltojen tallenteita tulee kanavalle katsottaviksi sitä mukaa, kun lakisääteiset tekstitykset niihin valmistuvat.…

Jatka lukemista

Erik Henriksson väittelee 25.3.2022

FM Erik Henriksson väittelee perjantaina 25.3.2022 klo 17 Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa aiheesta ”Greek Meter: An Approach Using Metrical Grids and Maxent”. Väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Metsätalo, sali 2, Unioninkatu 40.

Vastaväittäjänä toimii professori Bruce Hayes, UCLA, ja kustoksena apulaisprofessori Marja Vierros. […]

Jatka lukemista

Helikonin ensimmäinen numero luettavissa

Helikon-lehden kaikkien aikojen ensimmäinen numero 1/1988 on nyt luettavissa Suomen Ateenan-instituutin verkkosivuilla. Kiitos Jyväskylän yliopiston Avoimen tiedon keskukselle!

Helikonin ensimmäisen numeron päätoimitti Christoffer H. Ericsson. Lehdessä ilmestyivät seuraavat kirjoitukset: […]

Jatka lukemista

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.