Ajankohtaista

Yhdistyksen ajankohtaiset tapahtumatiedot löytyvät omalta sivultaan. Tulevista jäsenmatkoista kerrotaan täällä.


Uutiset

Helikon 1/2022 luettavissa SAIY:n verkkosivuilla

Suomen Ateenan-instituutin ystävien jäsenlehti Helikon 1/2022 on nyt luettavissa yhdistyksen verkkosivuilla. Tässä numerossa: VESA VAHTIKARI: Pääkirjoitus LEENA PIETILÄ-CASTRÉN: Troijan sodan kuvitusta Englannissa BJÖRN FORSÉN: Vuorten viemää – elämyksiä Kreikan luonnosta […]

Jatka lukemista

Esitelmäilta 26.10. klo 18.00: Liisa Kaski, ”Porfyrioksen Sielullisten vahingoittamista vastaan – jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain lainattua”

Keskiviikkona 26.10. klo 18.00 FM Liisa Kaski pitää esitelmän ”Porfyrioksen Sielullisten vahingoittamista vastaan – jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain lainattua”. Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston Porthanian salissa P673 (Yliopistonkatu 3, 6. krs.), ja sitä voi seurata myös etäyhteydellä osoitteessa https://video.helsinki.fi/unitube/live-stream.html?room=l22.

Jatka lukemista

Mare nostrum 26.4.2022

Tiistaina 26.4. klo 18.00 alkaen Helsingin yliopiston Metsätalossa (Unioninkatu 40) salissa 6 (esteetön tila) järjestetään Suomen Ateenan-instituutin ystävien, Villa Lanten ystävien sekä Lähi-idän instituutin ystävien yhteinen esitelmäilta Mare Nostrum. Tilaisuuden teemana on ”Antiikin myytit ja kertomusperinne”. Tapahtumaa voi seurata myös etäyhteyksin osoitteessa https://video.helsinki.fi/unitube/live-stream.html?room=l31. Päivitämme tietoa tapahtumasta sen omalla sivulla.

Jatka lukemista

Olympialaisten alkulähteillä -esitelmän tallenne katsottavissa

Suomen Ateenan-instituutin ystävien YouTube-tilillä on nyt katsottavissa Maarit Niemisen yhdistyksen esitelmäillassa 8.12.2021 pitämä esitelmä ”Olympialaisten alkulähteillä”. Tämä ”nojatuolimatka” käsittää runsaan tietopaketin olympialaisten historiasta ja Olympian arkeologisen kohteen nähtävyyksistä. Tallenteen voi katsoa täällä. Maarit Nieminen, FM, on auktorisoitu matkaopas ja kokenut Kreikan tuntija sekä yhdistyksen varapuheenjohtaja.

Jatka lukemista

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.