Yhdistys

Suomen Ateenan-instituutin ystävät r.y. perustettiin vuonna 1986 tukemaan Suomen Ateenan-instituutin toimintaa sekä Suomen ja Kreikan välistä kulttuurivaihtoa. Yhdistys jakaa tutkijastipendejä sekä järjestää Kreikan-matkoja eri alueille asiantuntevien oppaiden johdolla. Kotimaan toimintaan kuuluvat esitelmät, retket, vierailut ja ystävien tapaamiset. Tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja hauista löydät täältä.


Yhdistyksen tunnus on Athene-jumalattaren pää sivukuvana. Kuva on Ateenan hopeisesta tetradrakhmasta vuosilta 495–480 eKr.


Yhdistyksen toiminta

Ateenan-instituutin tukeminen

Yhdistyksen ensisijaisiin tehtäviin kuuluu vuonna 1984 perustetun Suomen Ateenan-instituutin toiminnan tukeminen. Ateenan-instituutti on yksi Suomen neljästä tiedeinstituutista.


Jäsenille suunnattu toiminta

Yhdistys järjestää jäsenilleen sekä tapahtumia kotimaassa että jäsenmatkoja Kreikkaan ja lähialueille. Kotimaan toimintaan kuuluvat mm. retket erilaisiin näytöksiin ja kulttuurikohteisiin, tutkijoiden ja asiantuntijoiden vetämät esitelmäillat, sekä Rooman ja Lähi-idän instituuttien ystäväyhdistysten kanssa vuosittain järjestettävä Mare Nostrum -tapahtuma.


Tutkimuksen ja kulttuurivaihdon edistäminen

Yhdistys tukee tutkimusta myöntämällä stipendejä sekä tekemällä tiivistä yhteistyötä niin tutkijoiden kuin Rooman ja Lähi-idän tiedeinstituuttien ystäväyhdistysten kanssa.


Johtokunta

Puheenjohtaja
Katja Varakas
(ateenanystavat[at]gmail.com)

Varapuheenjohtaja
Maarit Nieminen
(ateenanystavat[at]gmail.com)

Sihteeri
Jamie Vesterinen
(ateenanystavat[at]gmail.com)

Muut jäsenet

Lassi Jakola

Ilkka Kuivalainen

Kaarina Lyhykäinen

Leena Pietilä-Castrén

Vesa Vahtikari

Marja Vierros